torek, 21. maj 2019

PRVI DELOVNI DAN

PONEDELJEK, 20. 5. 2019

Zbudili sva se ob 7.00 uri in se oblekli v "uniformo" (bela majica, črne hlače ter nekakšna halja), nato sva odšli do kuhinje, kjer so nama pokazali kje si lahko vzamemo za jesti ter nas odpeljali do prostora, kjer jejo zaposleni. Po zajtrku smo odšle do recepcije, tam smo se dobile s profesorico Barbaro in z gospo Weyrich-Wolf, ki je zadolžena za najino delo v hotelu. Ko smo se spoznale nas je odpeljala do sobe za sobarice, kjer smo se spoznale še z ostalimi ter se razdelile v "skupine".  

Prvi teden smo v "housekeepingu" (sobarice), zato da spoznamo hotel, kje se nahaja katera soba in da spoznamo delo sobaric. Pokazale so nama njihov način priprave postelje, nato sva se v tem tudi same preizkusile, vendar je dokaj zahtevno. Najine glavne naloge so bile: brisanje prahu, odnašanje smeti in prinašanje nove vrečke, prižgati vse luči, poravnati zavese, prinašanje čokoladic, menjanje steklenic z vodo in na koncu še sesasanje. Zaradi velike gneče ta dan, smo to delo morale opraviti zelo hitro. Proti koncu delovnika smo se obe "skupini" združile da bi delo čim hitreje opravili. Po končanem delu smo imele kosilo.

Popoldne smo se odpravile v Meschede v trgovine, kjer smo kupile še nekatere stvari, ki smo jih rabile, navadno vodo (ker tukaj vsi pijejo gazirano vodo) in veliko sladkarij. Po tem pa smo se še razpakirale in odšle spati.😃

Ni komentarjev:

Objavite komentar