sreda, 29. maj 2019

DORTMUND

SREDA, 29. 5. 2019

Železniška postaja Meschede
Po zajtrku sva odšli do mesta na železniško postajo, na kateri sva kupili karto, ki velja en dan za celo regijo.Z njo se lahko vozi do 5 oseb. Čeprav sva bili le dve, nama je tako bilo ugodnejše kot če bi kupili dve karti za po eno osebo oziroma nama je ta opcija bila najugodnejša. Odhod naj bi bil ob 10.17 uri, ampak je vlak, zaradi tehničnih težav zamudil približno 10 minut. Vožnja je trajala eno uro.

Najprej sva raziskali center Dortmunda ter obiskali nekaj trgovin. Po nakupovanju sva postali lačni, zato sva poiskali restavracijo. Najprej sva sedli v neko italijansko restavracijo, vendar so imeli v ponudbi večinoma pice, ki smo jo jedle že včeraj. Vstale smo in odšle v naslednjo, ki se nama je zdela najbolj primerna. Nekaj časa sva prebirali meni, ampak so nama jedi bile neznane. Zato sva naročili le pijačo in potem poiskali drugo restavracijo. Na koncu sva le pojedli pico.

Na poti do železnice sva se ustavili še v Starbucksu, da se osveživa z ledenim čajem. Vlak iz Dortmunda je štartal ob 17.41 uri in vožnja je prav tako trajala eno uro.

Po prihodu v hotel sva poskušali najti prenos tekme finala Evropske lige: Chelsea - Arsenal, vendar neuspešno, zato sva rezultat spremljali na Google-u.


Nato sva se še malo družili in odšli spat.

Izlet nama je bil zanimiv in se bova verjetno še kdaj v teh dneh odpravile v Dortmund. Želiva zahvaliti profesorici Barbari Deklevi, ki nama je veliko pomagala in svetovala glede izletov.

2 komentarja:

  1. ...ampak so nama jedi bile neznane. ;)
    Vedno je treba poskusiti kaj novega! Če ne razumeš pa Google Translater.

    OdgovoriIzbriši